Украйна транспортира първите камиони до Полша с влак, заобикаляйки блокадата

...
 Украйна транспортира първите камиони до Полша с влак, заобикаляйки блокадата
Коментари Харесай

Украйна транспортира първите камиони до Полша с влак през блокираната граница

 Украйна транспортира първите камиони до Полша с трен, заобикаляйки блокадата на полските водачи, заяви през днешния ден украинската държавна железница, предава Ройтерс.

While Polish carriers are blocking the border with Ukraine, the Ukrainian railway has launched a special train to transport trucks.
— Trends on X (@X_TrendsX)

Колоната с камиона дойде в Полша с железопътен превоз. Украинската и полската страна са се споразумели по всички въпроси, свързани с транспортните, митническите и граничните процедури, заяви железницата в приложението за известия Telegram, като добави, че камионите ще продължат по пътя си към местоназначението.

Транспортирането на камиони с железопътен превоз ще се прави постоянно с съвременни влакови платформи, прибавиха украинските железници, които по-рано оповестиха проектите на Киев да употребява влакове, с цел да заобиколи блокадата на своите граници.

A batch of trucks arrived in Poland by rail. The Ukrainian and Polish sides have agreed on all issues regarding transportation and customs and border procedures
— Ukrainian railways || Укрзалізниця (@Ukrzaliznytsia)

Граничната обсада на полските водачи на камиони, която е в действие от 6 ноември, с искане Европейският съюз да вкара още веднъж разрешителна система за украинските водачи на камиони, влизащи и напускащи Съюза, с изключения за филантропична помощ и военни доставки, докара до повишение на цената на гориво и някои хранителни артикули, само че и до забавянето на доставката на дронове за украинската войска.

Докато Киев и Брюксел считат настояването на полските водачи на камиони за невероятно, превозвачите в Словакия се причислиха към тях от първия ден на декември, а унгарските превозвачи също оповестиха нови блокади от на следващия ден.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР